ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ

Ο χρόνος της κοιλιάς - μπρούμητα είναι όταν το μωρό σας ξαπλώνει στην κοιλιά του με το βάρος του στους πήχεις του.

Ο χρόνος της κοιλιάς ενισχύει τη δύναμη του κεφαλιού, του λαιμού και του άνω μέρους του σώματος. Το μωρό σας πρέπει να το κάνει συχνά κάθε μέρα.

Ξεκινήστε τον χρόνο της κοιλιάς αμέσως μετά τη γέννηση.

Τις πρώτες εβδομάδες, δοκιμάστε τον χρόνο της κοιλιάς-μπρούμητα για 1-2 λεπτά, 2-3 φορές την ημέρα. Το μωρό σας μπορεί να φτάσει έως και 10-15 λεπτά, αρκετές φορές την ημέρα.

Ύπνος ανάσκελα,  στην κοιλιά ή μπρούμητα για παιχνίδι. 

Ενώ κοιμάται, το μωρό περνά πολύ χρόνο ανάσκελα με το κεφάλι του σε μία θέση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει επίπεδες κηλίδες στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο χρόνος της κοιλιάς-μπρούμητα βοηθά στην αποφυγή αυτού.

Πώς να κάνετε τον χρόνο της  κοιλιάς ή μπρούμητα

Κατεβείτε στο πάτωμα δίπλα στο μωρό σας. Γυρίστε σελίδες σε βιβλία με εικόνες ή περιοδικά. Αυτό αναπτύσσει τη δύναμη των ματιών του μωρού και του κρατά το ενδιαφέρον.

Βάλτε έναν καθρέφτη που δεν θρυμματίζεται δίπλα στο μωρό σας για να μπορεί να δει την αντανάκλασή του. Δοκιμάστε το χρόνο της κοιλιάς-μπρούμητα σε διαφορετικά μέρη, όπως σε εξωτερικούς χώρους σε μια κουβέρτα.

Κάνοντας τον χρόνο της κοιλιάς-μπρούμητα ενδιαφέρον , διασκεδαστικό και ασφαλή

Δώστε στο μωρό σας να καταλάβει ότι είστε εκεί μιλώντας και τραγουδώντας, χαϊδεύοντάς του την πλάτη ή γαργαλώντας τα χέρια του.

Εάν στο μωρό σας δεν αρέσει να είναι μπρούμητα στην κοιλιά του στο πάτωμα, δοκιμάστε να είναι μπρούμητα σε μια τυλιγμένη πετσέτα, στην αγκαλιά σας ή σε μία μεγάλη μπάλα.

Επιβλέπετε το μωρό κατά τη διάρκεια που είναι μπρούμητα στην κοιλιά του. 

Καθώς δυναμώνει και αρχίζει να κινείται περισσότερο, απομακρύνετε τα επικίνδυνα πράγματα.