ΘΕΣΕΙΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ 0-3 ΜΗΝΩΝ
Θέσεις θηλασμού για άνεση και προσκόλληση.

Όταν μαθαίνετε να θηλάζετε, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με την προσκόλληση που οδηγεί ( baby led ) το μωρό. Καθίστε με την πλάτη σας να στηρίζεται καλά. Γείρετε πίσω και νιώστε άνετα. Ξαπλώστε το μωρό ανάμεσα στα στήθη σας, δέρμα με δέρμα, στηριζόμενο από τα χέρια σας. Το μωρό θα κινηθεί προς το ένα στήθος και θα αρχίσει να τρέφεται.


Εάν έχετε κάνει καισαρική τομή, μπορείτε ακόμα να κάνετε προσκόλληση με μωρό. Ξαπλώστε στη μία πλευρά και κρατήστε το μωρό σας πίσω από την πλάτη και τους ώμους του, αλλά όχι το κεφάλι του. Κρατήστε το μωρό σας σε γωνία μακριά από την πληγή σας.


Μπορείτε να κάνετε προσκόλληση υπό την καθοδήγηση της μητέρας. Καθίστε όρθια σε μια καρέκλα με καλή στήριξη στην πλάτη. Κρατήστε το μωρό σας κατά μήκος του αντιβραχίου σας πίσω από την πλάτη, τους ώμους και το κάτω μέρος του, αλλά όχι το κεφάλι του. Φέρτε το μωρό σας στο στήθος σας, με τη μύτη του μωρού σας ακριβώς πάνω από τη θηλή σας. Μπορείτε να ακουμπήσετε τα πόδια σας σε ένα υποπόδιο για να κρατήσετε την αγκαλιά σας επίπεδη.

Θέσεις θηλασμού που πρέπει να δοκιμάσετε

Μόλις τα πάτε καλά με το θηλασμό, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές στάσεις θηλασμού. Αυτή είναι η κλασική μπροστινή θέση κρατήματος, που χρησιμοποιείται συχνά με τη μητέρα να οδηγεί την προσκόλληση.


Εδώ είναι η θέση της μασχάλης ή του ποδοσφαιριστή. Τοποθετήστε το μωρό σας κοντά στο σώμα σας, κάτω από το μπράτσο σας. Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι για υποστήριξη. Αυτή η στάση είναι καλή εάν ταΐζετε δίδυμα μαζί, έχετε κάνει καισαρική ή έχετε πονέσει στις θηλές.


Η ξαπλωμένη θέση είναι καλή για νυχτερινό τάισμα και απογευματινές αναπαύσεις ή για μητέρες που έχουν κάνει καισαρική τομή.
Περισσότερες επιλογές και ιδέες για το θηλασμό


Τις πρώτες εβδομάδες, μπορεί συχνά να είναι ευκολότερο να ταΐζετε τα δίδυμα χωριστά. Αλλά σύντομα μπορείτε να δοκιμάσετε να τα ταΐσετε μαζί. Μερικές μαμάδες ταΐζουν χωριστά, άλλες μαζί και οι περισσότερες κάνουν μία μείξη.

Εάν θέλετε να θηλάσετε όταν είστε έξω, μπορείτε να εξασκηθείτε στην ομάδα μητέρων, σε μια τοπική ομάδα υποστήριξης θηλασμού ή με φίλους και οικογένεια. Είναι νόμιμο δικαίωμά σας να ταΐσετε το μωρό σας οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.
Ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο γίνεται ευκολότερος με την εξάσκηση. Μπορεί να σας βοηθήσει να φοράτε μια μπλούζα που μπορείτε να σηκώσετε για  το τάισμα. Εάν δεν πειράζει το μωρό σας να καλύπτεται, θα μπορούσατε να βάλετε ένα ελαφρύ φουλάρι ή ένα πανί στον ώμο σας ενώ το ταΐζετε.